Skip to content Skip to footer
Musea komen samen in actie voor diversiteit en inclusie
musea bekennen kleur
Musea komen samen in actie voor diversiteit en inclusie
musea bekennen kleur
Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

juni 2020

Heden van het Slavernijverleden

juni 11, 2020 - juni 11, 2022
Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2
Amsterdam, 1092 CK Nederland

Met Heden van het Slavernijverleden maakt de bezoeker kennis met de actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. Slavernij en de verhalen van de tot slaaf gemaakten maken deel uit van een gezamenlijk, door zwart en wit gedeeld verleden.

Een verleden dat tot de dag van vandaag de Nederlandse maatschappij mede vormgeeft en beïnvloedt. De tentoonstelling stelt de tot slaaf gemaakten en hun nakomelingen centraal. Om een soms moeilijke maar productieve discussie op gang te brengen, zoeken wij persoonlijke verhalen uit heden en verleden op, die het slavernijverleden en zijn hedendaagse erfenissen dichterbij brengen. www.tropenmuseum.nl

Meer weten »

juli 2021

Vogelpracht

juli 17, 2021 - mei 29, 2022
Teylers Museum, Spaarne 16
Haarlem, 2011 CH Nederland

In Teylers Museum is t/m 9 januari de tentoonstelling Vogelpracht te zien, met de mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie. Absoluut topstuk daarbij is het boek The Birds of America uit 1827 van John James Audubon, waarin hij alle vogels van Amerika op ware grootte probeerde te tekenen. De afgelopen jaren is steeds duidelijker geworden dat Audubon dit boek niet alleen maakte. Zijn vrouw en zonen speelden een grote rol, maar ook tot slaafgemaakten die hem vergezelden tijdens zijn expedities. Over deze mannen en vrouwen is bijna geen informatie bewaard gebleven. In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan hun rol bij de totstandkoming van het boek.

Teylers Museum

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen