Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vogelpracht

juli 17, 2021 - mei 29, 2022

In Teylers Museum is de tentoonstelling Vogelpracht te zien, met de mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie. Absoluut topstuk daarbij is het boek The Birds of America uit 1827 van John James Audubon, waarin hij alle vogels van Amerika op ware grootte probeerde te tekenen. De afgelopen jaren is steeds duidelijker geworden dat Audubon dit boek niet alleen maakte. Zijn vrouw en zonen speelden een grote rol, maar ook tot slaafgemaakten die hem vergezelden tijdens zijn expedities. Over deze mannen en vrouwen is bijna geen informatie bewaard gebleven. In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan hun rol bij de totstandkoming van het boek.

Teylers Museum

Gegevens

Begin:
juli 17, 2021
Einde:
mei 29
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Website:
https://www.teylersmuseum.nl/nl

Locatie

Teylers Museum
Spaarne 16
Haarlem, 2011 CH Nederland
Website:
https://www.teylersmuseum.nl/nl
Musea Bekennen Kleur wordt mede mogelijk gemaakt door

Partners

Musea Bekennen Kleur © 2022. ALL RIGHTS RESERVED.

 
Alle rechten voorbehouden
Alle auteursrechten en databankrechten ten aanzien van deze pagina’s worden uitdrukkelijk voorbehouden. Niets van deze pagina’s mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, en evenmin in een retrieval systeem worden opgeslagen, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbenden.
 
Tenzij het tegendeel uitdrukkelijk is bepaald, wordt deze toestemming stilzwijgend verleend voor het citeren van gedeelten uit deze werken, mits zonder winstoogmerk en met expliciete bronvermelding.
 
De persoonlijke gegevens die de gebruikers op de formulieren van deze website hebben ingevuld, worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor zij zijn.