Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bestemming Havenstad

december 13, 2022 - november 1, 2023

In de tentoonstelling Bestemming Havenstad nemen Rotterdammers de bezoekers van de tentoonstelling mee in hun verhalen over verschillende plekken in de stad, locaties die onmiskenbaar gevormd zijn door de invloed van de haven. De expositie is een reis door de tijd, die laat zien dat stad en haven elkaar beïnvloeden. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa. Onderwerpen als de koloniale geschiedenis van Rotterdam, hoe migratie een rol speelde in de stad van toen en nu en over de superdiverse stad die daardoor ontstond.

Bezoekers stappen in het verhaal van de afdamming van de Rotte en reizen via het centrum naar Rotterdam Zuid, via Pernis en de Maasvlakte naar de toekomst. Daarbij komen ze prachtige objecten uit de museumcollectie tegen en maken ze kennis met de verhalen uit de stad.

Groots
De tentoonstelling beslaat een complete verdieping van het Maritiem Museum. Met 850 vierkante meter is dit één van de grootste tentoonstellingen die het museum ooit realiseerde. Op de grote, open vloer zijn de virtuele metrostations Rotte, Leuvehaven, Feijenoord, Zuid, Heijplaat, Pernis, Maasvlakte en Horizon te vinden. In die laatste stop kom je meer  te weten over de toekomst van de haven. Wat er in dit station te zien is, bepaalt elk jaar een nieuwe gastcurator. Bij de opening van de expo is dit LOLA landschapsarchitecten. Dit bureau blikt vooruit op het jaar 2200, als de zeespiegelstijging een feit is. Wat zijn hun oplossingen voor een nieuwe werkelijkheid in de haven en de stad?

Martiem Museum

Gegevens

Begin:
december 13, 2022
Einde:
november 1
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
https://maritiemmuseum.nl/

Locatie

Maritiem Museum
Leuvehaven 1
Rotterdam, 3011 EA
Bekijk de site van Locatie
Musea Bekennen Kleur wordt mede mogelijk gemaakt door

Partners

Musea Bekennen Kleur © 2023.

ALL RIGHTS RESERVED.